Sieraadrovers slaan weer toe

PROVINCIE GRONINGEN – De afgelopen tijd zijn meerdere mensen het slachtoffer geworden van brutale sieraadrovers.

De vermoedelijke Oost-Europese verdachten gaan telkens op dezelfde manier te werk. Met een vraag of verhaal in de buitenlandse taal spreken zij hun (bejaarde) slachtoffers aan. Ondertussen worden er nepsieraden in de handen gedrukt of om de nek van het slachtoffer te hangen. Later blijken dan de eigen sieraden gestolen te zijn. Zondagmorgen bleef het in Delfzijl bij een poging. In Appingedam en Groningen was het wel raak.

Delfzijl – Zondagmorgen rond 10:30 uur liep een 74-jarige vrouw op Ossenweg in haar woonplaats. Zij werd aangesproken door de inzittenden van een grijze personenauto met een buitenlands kenteken. In de auto zaten twee mannen en een vrouw met een vermoedelijk Oost-Europees uiterlijk. De inzittenden probeerden de aandacht van de bejaarde vrouw te trekken. Omdat de vrouw vermoedde dat het niet pluis was liep zij door. De auto reed hierop door.

– Appingedam – Even later was het in Appingedam wel raak. In de Zwanebloemstraat werd een

68-jarige man uit Appingedam aangesproken door de inzittenden van een grijze personenauto. Een onbekende vrouw vroeg de man de weg naar het Delfzicht ziekenhuis. Uit dankbaarheid hing zij daarna het slachtoffer een nepgouden ketting om zijn hals. Later bleek zijn eigen ketting gestolen te zijn. Toen de inwoner van Appingedam ontdekte dat zijn eigen gouden ketting gestolen was waren de inzittenden van de auto er al vandoor.

– Groningen – Omstreeks 12:00 uur sloeg hetzelfde trio weer toe in de Stad Groningen. Een 76-jarige bejaarde man liep met zijn rollator op het Linnaeusplein. Hij werd aangesproken door de inzittenden van een grijze personenauto. Een onbekende vrouw vroeg de man de weg naar het ziekenhuis. De vrouw maakte ditmaal gebruik van een kaart om het slachtoffer af te leiden. Toen de man het ziekenhuis had aangewezen ging het trio er vandoor. De Stadjer ontdekte later dat zijn gouden armband was gestolen. Ditmaal had een alerte getuige het kenteken van de grijze/blauwe BMW opgeschreven en doorgegeven aan de politie. Een zoektocht in de omgeving naar de sieradenrovers leverde geen resultaat op. De politie stelt een onderzoek in.

Omdat ouderen zich vaak minder bewust zijn van soortgelijke babbeltrucs, is het familie en naasten aan te raden om ouderen voor soortgelijke praktijken te waarschuwen. De politie vraagt bij een soortgelijke waarneming direct te bellen met het alarmnummer 112. Probeer als de gelegenheid er is om een foto van het betrokken voertuig te maken.

Bron .Politie Groningen.

Ook zijn er meldingen geweest in Drenthe.

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com