“The day after” in Haren

Haren, zaterdag 22 september: Vanmorgen bij het doorkomen van de eerste lichtstralen was de ravage goed zichtbaar in Haren.

Menigeen was bezig met “puinruimen” wat zo nu en dan gepaard ging met veel emotie. Mensen die jarenlang gezwoegd hebben om iets op te bouwen, zakelijk of privé, zagen eigendommen sneuvelen. En waarom???

Op het gemeentehuis in Haren vond eerder vandaag een persconferentie plaats. Volgens burgermeester Bats zijn de ongeregeldheden onstaan doordat tuig georganiseerd te werk ging. Echter op straat stellen de mensen zich de vraag: Waarom was er geen duidelijke verwijzing naar het voetbalveld? En had een alternatief onaangekondigd feest de toch toegestroomde mensen tevreden te houden, om zo een hoop narigheid te kunnen besparen?

Hoofdofficier van Justitie, de heer Schuts, gaf aan dat er ruim 30 personen zijn aangehouden, veelal door politieagenten in burger, dus veel op heterdaad. De verdachten zijn voornamelijk jeugdigen die uit het gehele land afkomstig zijn.

Er is hulp geregeld voor het meisje (en haar familie) die onbedoelt een boodschap op internet heeft geplaatst, waardoor uiteindelijk Project X een eigen leven is gaan leiden. Een jong meisje, die zeker NIET verantwoordelijk is voor wat er gisteren is gebeurd.

Voor de betrokken inwoners van Haren was er vanmiddag een besloten bijeenkomst georganiseerd en later deze middag ook een bijeenkomst voor de ondernemens van Haren. Ook slachtofferhulp was hierbij aanwezig.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com