Uitslaande woningbrand in Sappemeer (Video)

 voor site (2) (Kopie) (Kopie)

Sappemeer – Een huisartsenpraktijk aan de Noorderstraat in Sappemeer heeft zaterdagavond door een felle brand grote schade opgelopen.

Rond half zeven kwamen er meerdere meldingen van brand binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland. De ploegen uit Hoogezand hadden de brand na een kleine twee uur onder controle.

 

Middelbrand

De brand, die vermoedelijk ontstond in de schoorsteen van de woning, bleek al snel uitslaand te zijn. Daarnaast was gevaar voor branduitbreiding een reden om op te schalen. Daarom werd er een extra blusvoertuig en een hoogwerker opgeroepen om de brand te bestrijden.

 

Twee naastgelegen panden werden door de brand bedreigd en zijn door een snelle inzet van de brandweer behouden. Door het opbouwen van een waterwinning vanaf het Winschoterdiep was er voldoende water beschikbaar voor het opgestelde materieel. De Violenstraat is hierdoor tijdelijk afgesloten geweest.

 

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Stichting Salvage is ter plaatse geweest om de eerste ondersteuning te bieden voor de huisartsenpraktijk, namens de gezamenlijke brandverzekeraars.

Macel Klip 112hoogezand

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com