Vanavond boerderijbranden Gieten en Rolde in Opsporing Verzocht

GIETEN/ROLDE – Vanavond wordt er in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het onderzoek naar de branden in twee monumentale panden in Gieten en Rolde.

In de nacht van zondag 11 maart op maandag 12 maart zijn in de gemeente Aa en Hunze twee monumentale boerderijen door brand verwoest. De brand in Gieten werd rond 2.00 uur gemeld. Rond 3.15 uur volgde de melding van de brand in boerderij Kamps in Rolde. Beide boerderijen zijn volledig uitgebrand. De inwoners van beide boerderijen konden nog net op tijd de brandende woning verlaten.

 

Vanaf het tijdstip van de branden in Rolde en Gieten is er direct gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Ook is technisch onderzoek gestart op de resten van de branden om de mogelijke oorzaak van beide branden te achterhalen. Het rechercheteam werkt de komende weken nog volop door aan het onderzoek. Brandstichting wordt op dit moment zeker niet uitgesloten.

 

In het programma Opsporing Verzocht wordt specifiek gevraagd naar getuigen van deze branden of wellicht dat mensen in de dagen er voor iets bijzonders is opgevallen rondom de boerderijen. Hebt u informatie voor het team, neem dat contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via de Criminele Inlichtingen Eenheid 088 1673775/CIE@ssc-noord.politie.nl. De laatste informatie over de branden is te vinden op de special internetpagina.

Bron: Politie Drenthe.nl

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com