Vennerstraat – Nieuwe Akkers heeft kopzorgen

“Wij verdelen de wagen altijd op in deelprojecten”, start vicevoorzitter Tjerkinus Wijkstra, die alle technische aspecten rondom de corsowagen van Vennerstraat – Nieuwe Akkers regelt.

“Ieder deelproject krijgt een teamcaptain aangewezen, dit jaar zijn het er zeven.”, vervolgt Wijkstra. De corsowijk, midden in de wijk gesitueerd aan de Gen. Snijderweg, werkt zeer gestructureerd en hard. “Gemiddeld werken hier zo’n 40 personen aan de wagen.”  Dat er zoveel mensen zijn is het gevolg van de prachtige plek waar de corsotent nu staat, laat Wijkstra weten. “Sinds dat we zijn verhuisd van de parkeerplaats van de Albert Heijn naar deze plek, is het aantal medewerkers verdubbeld. “Dit heeft een positieve uitwerking gehad op alle aanwezigen”, die op het moment van het interview nog opgewekter genieten van een welverdiend pilsje.

Toch heeft de corsowijk grote zorgen. “We moeten hier in november weg.”, zegt Wijkstra. “Een verhuizing kost gewoon veel geld, bovendien zijn onze zeecontainers helemaal af.” Binnen 15 jaar is corsowijk Vennerstraat – Nieuwe Akkers al vijf keer verhuisd en hoopt nu eindelijk een permanente plek te kunnen bemachtigen. “Graag willen we in de wijk blijven en worden opgenomen in een bestemmingsplan.”, zucht Wijkstra. “Gesprekken met de gemeente hebben tot heden tot niets geleid.”

Even leek het erop dat Vennerstraat – Nieuwe Akkers een nieuw onderkomen had gevonden, op het basketveldje naast de katholieke kerk midden in de wijk. “Veel omwoners zijn hiermee echter niet eens. Dat heeft de Stichting Eelder Woningbouw laten weten.”, vertelt Wijkstra.

Hopelijk kan een hoge prijs het aankomende weekend de pijn en zorgen ietwat verzachten: “De afgelopen negen jaar hebben we een eerste prijs gekregen, waarvan meestal in de top vijf. Maar toch blijft het niet leuk dat we midden in de aanloop naar het corso zorgen aan onze kop hebben.”, eindigt Wijkstra.

Tekst: ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Robin Kosters/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com