Verdacht van inbraak en diefstal aangehouden

IMG_0860 112eelde 112eelde

DWINGELOO – In Dwingeloo zijn afgelopen nacht twee mannen opgepakt die worden verdacht van inbraak en diefstal in een huis in dat dorp.

Ook zouden ze fietsen hebben gestolen vanaf de oprit bij een ander huis.

Agenten kwamen de mannen op het spoor na tips van buurtbewoners. 

In de sloot

“Agenten troffen in het dorp een auto aan die opviel. Kort daarna kwamen er twee mannen aan fietsen die in de verdachte auto stapten en wegreden”, aldus de politie. Agenten zetten daarna de achtervolging in. De politiewagen tikte de auto van de verdachten aan, waarna deze in de sloot belandde. 

Gebeten

“De bestuurder kon op dat moment direct worden aangehouden. De bijrijder ging er vandoor het maïsveld in. Deze is met behulp van een politiehond aangehouden. De hond heeft de man gebeten in zijn arm”, meldt de politie.

Spullen terug

Beide mannen zitten in de cel. In de auto vonden agenten inbrekersgereedschap en een tas die in het huis was gestolen. De fietsen waarop de twee mannen eerder fietsten, bleken ook te zijn gestolen. De eigenaren hebben hun spullen weer terug. De opgepakte mannen zijn een 25-jarige man uit Haren en 30-jarige man uit een klein dorp in de gemeente Dongeradeel.
Bron:rtvdrenthe
 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com