Vier agenten gewond bij aanhouding

282919_471177972939485_1549303080_n[1]

Muntendam – Bij een bemiddeling bij een woning aan de Nieuweweg in Muntendam zijn in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag7 juni vier agenten gewond geraakt.

Twee van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een 52-jarige man uit Groningen werd voor mishandeling van de agenten aangehouden.

De gewaarschuwde agenten kregen een melding dat de Groninger stennis schopte bij de woning aan de Nieuweweg. Toen de agenten met hem in gesprek wilden draaide de man door. Hij schopte en sloeg om zich heen. Hij greep agenten bij hun keel waardoor deze geen lucht meer kregen. Ook stompte hij ze in het gezicht. De man is aangehouden en naar het cellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. De agenten doen aangifte van mishandeling.

Geweld tegen politie

Politie Noord-Nederland tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie achter haar medewerkers. De verdachte wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Bron. politie.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com