Vliegtuig stort neer op schuur (Foto Update berging)

Hollandscheveld, 04-08-2012 • Zaterdag even voor de middag is een vliegtuig met twee inzittenden neergestort op een schuur achter een woning aan de Riegshoogtendijk.

De twee inzittenden van het vliegtuig, mannen van 62 en 75 jaar oud, zijn gewond geraakt en na hulpverlening ter plekke overgebracht naar het ziekenhuis. Een 46-jarige man, die zich op dat moment in de schuur bevond, raakte licht gewond.

Het toestel, een Piaggio, was omstreeks 11.30 opgestegen vanaf het vliegveld Hoogeveen, de thuishaven. Kort na het opstijgen meldde de piloot via de radio dat het toestel een motorstoring had. Meteen daarop meldde hij dat hij als gevolg daarvan een noodlanding moest gaan inzetten. Daarbij kwam het vliegtuig terecht op het dak van de schuur, die daardoor grotendeels verwoest raakte. Hetzelfde gold voor het vliegtuig.
In eerste instantie zijn alle hulpdiensten naar de Riegshoogtendijk gegaan. Er is vrij kort nadat het vliegtuig op de schuur was terechtgekomen een GRIP-1 afgekondigd.
Later voegden zich daar de Luchtvaartpolitie van het KLPD bij, en medewerkers van de Onderzoekraad voor de Veiligheid. Deze instanties zullen samen het onderzoek gaan doen naar de oorzaak van dit ongeval. De verwachting is dat het vliegtuig zaterdag nog gaat worden geborgen, en daarna naar een plaats van onderzoek wordt overgebracht.

Bron. Politie Drenthe.nl

112eelde

 

 

Foto”s Martin Druppers

Foto’s berging  Remon Koene compactmedia

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com