Voorbereiding eerste herdenking Nationaal Brandweermonument


Eelde, vrijdag 15 juni: Vanavond rond 20.00 uur begonnen de brandweerlieden van korps Eelde aan de oefening ter voorbereiding op de eerste herdenking van het Nationaal Brandweermonument, die morgen plaatsvindt.

Vanuit het bestuur van de Stichting Nationaal Brandweermonument is hulp gevraagd aan alle korpsen in Nederland, om aandacht te vragen voor deze herdenking. De stichting die sinds 2009 hard heeft gewerkt aan het realiseren van een waardige gedenkplaats voor brandweerlieden die sinds 5 mei 1945 tijdens brandweerwerkzaamheden hun leven hebben gegeven in dienst van de samenleving. Ook is het de bedoeling dat hier jaarlijks een herdenking plaats gaat vinden waar met veel eer en respect deze brandweermensen herdacht kunnen worden.

Morgenmiddag om 14.30 zal de eerste Nationale herdenking bij het monument plaatsvinden, aan de Kemperbergerweg 783 in Arnhem. Op precies datzelfde moment is het de bedoeling dat brandweerkorpsen in heel Nederland tegelijkertijd hetzelfde eerbetoon laten plaatsvinden, door het vormen van het Nationaal Ereteken.

Ook de brandweer Eelde zal hier gehoor aan geven. Vanavond werd dan ook geoefend op het uitvoeren van het ereteken.

Wanneer u dit alles wilt aanschouwen en wilt herdenken, zorg dan dat u morgen iets voor 14.30 uur aanwezig bent bij de kazerne aan de Burgermeester J.G. Legroweg in Eelde.

112eelde.nl

Foto Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com