Vrouwen op inbrekerspad in Haren aangehouden

 Diefstal-van-bouwterrein-EELDE--images[1]

Haren – Een agent in privé tijd heeft zaterdagmiddag in het centrum van Haren vermoedelijk voorkomen dat bij senioren werd ingebroken.

Hij zag dat een 49-jarige inwoonster van Nieuwegein en een 16-jarig meisje zonder vaste woon- of verblijfplaats opvallend veel belangstelling toonden voor diverse seniorenwoningen aan de Brinken en de Hortuslaan. Uiteindelijk sprak hij de twee aan. De 16-jarige bleek in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap. Beide vrouwen werden aangehouden.

De agent fietste in zijn privé tijd over de Jachtlaan in Haren. Hij zag daar een jonge vrouw van een oprit bij seniorenwoningen vandaan komen. Niet veel verder stond een andere vrouw te wachten. Het werd de agent al snel duidelijk dat de twee bij elkaar hoorden. De twee gedroegen zich verdacht en dat was reden voor de agent om hen te volgen. Hij constateerde vervolgens dat beide dames bij diverse appartementencomplexen binnen probeerden te komen. Eén van de vrouwen drukte op diverse bellen, terwijl de ander continue om zich heen keek. Het was duidelijk dat ze niet betrapt wilden worden. De agent waarschuwde daarop zijn dienstdoende collega’s. Op de Brinkhorst werden de twee aangesproken en gecontroleerd. In de handtas van de 16-jarige vonden agenten twee stukken hard plastic waarmee deuren geopend kunnen worden. Ook vonden ze een schroevendraaier, handschoenen en een zaklamp. Dit alles werd in beslag genomen. De 49-jarige vrouw was in het bezit van een groot geldbedrag, dit werd eveneens in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com