Wegwijzerborden speciaal voor vleermuizen

Eelde, dinsdag 8 november: Vandaag is er door mensen die anoniem wensen te blijven, een vleermuis aanvliegroute gerealiseerd bij Groningen Airport Eelde.

Dit vermoedelijk omdat het voor veel mensen onduidelijk is, waarom er nu weer een procedure bij de Raad van State is ingediend. De baanverlenging zou ook dit keer niet plaats mogen vinden en nu is het omdat dit de aanvliegroute van de beschermde vleermuizen zou verhinderen.

Om de vleermuizen alvast te laten wennen aan een nieuwe route heeft men borden geplaatst zodat de vleermuizen weten welke route ze in het vervolg kunnen nemen. We moeten er maar vanuit gaan dat de vleermuis in dit geval slimmer is dan de mens.

Zo kunnen de vleermuizen dan voorkomen dat er (aldus de anonieme bron) nog meer geld over de balk wordt gesmeten door procedures op te starten, waar de vleermuis zelf al helemaal niet om heeft gevraagd.

Misschien kan de baanverlenging dan gerealiseerd worden en zullen vele mensen daar aan het werk kunnen en zo de kost kunnen verdienen.

Tenslotte maakt het vliegveld al deel uit van Eelde sinds 1931, wat langer is dan de meeste tegenstanders hier wonen, laat staan al geboren waren.

Bron: Fledermaus

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com