West-end denkt graag mee met ontwerpers

 

 

“Zie je die tijger op die wagen?”, start Marcel Wietzes, voorzitter van de corsowijk West-end.

“Die hebben wij in overleg met onze ontwerper Egbert Boerma veranderd van 2D naar 3D.” De voorzitter wil namelijk niet dat de wagen te veel lijkt op die van het voorgaande jaar.

Eigenlijk veranderen wij ieder jaar wel wat aan de wagen.”, vertelt de ambitieuze Wietzes.

De sfeer oogt relaxt bij de jonge corsowijk West end. Sinds een aantal jaar kent de wijk, gelegen naast OBS de Kooi, een sterke aanwas van jeugd en verkeert de wijk in rustig vaarwater. De hele wagen is reeds gekartond en is klaar voor de volgende stap. “Veel vrijwilligers helpen mee aan de wagen, en als het moet plannen we gewoon een extra zaterdagje in.”, zegt Wietzes.

 

Rondom de wagen staan al allerlei elementen klaar om gemonteerd te worden. In het oog springt het vele groen dat speciaal bij een Cash & Carry in Aalsmeer is ingekocht. Een lange, imposante rij nepenthessen hangt achter in de tent. Deze plant worden ook wel condoomplanten genoemd, vanwege de vorm van de bloem. Dit is niet het meest speciale aan de wagen vindt de voorzitter: “straks hangen er maar liefst 2500 orchideebloemen aan de wagen.”, waar een echte jungle moet verrijzen.

 

Wietzes hoopt met de wagen ‘Welcome to the Jungle’ een gooi te kunnen doen naar de Ere- en Eerste prijs. De wagen weerspiegelt de avonturen die ontdekkingsreizigers op de continenten Afrika, Azië of Zuid-Amerika meemaakte. “Op de wagen verschijnen spinnen, vlinders, ara’s en een tijger. ” Deze worden straks bijgestaan door 13 figuranten. “Hoe deze er uit komen te zien, blijft echter nog even geheim.”, eindigt Wietzes.

Tekst.ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com