Wijk Eekhoornstraat KLOMPEN APPART

 

_DSC3166 112eelde

 

Eelde herbergt de grootste en meest uitgebreide collectie klompen ter wereld. De grote verscheidenheid aan klompen van vroeger en nu is een waardevol cultuurhistorisch erfgoed voor Nederland.

De gebroeders Wietzes waren de laatste klompenmakers in dit dorp.  Hun kleurrijke verzameling is de basis vanhet museum en uitgebreid met nieuwe stukken. De collectie bestaat inmiddels uit 2.200 paar klompen en ander schoeisel met houten zool uit 43 landen; van Zweden tot Spanje en van Afghanistan tot  Japan.  De kleurrijke en aparte verzameling aan houten schoeisel uit het internationaal Klompenmuseum te Eelde is het uitgangspunt voor deze corsowagen.

De fleurige kleuren geel, oranje en turquoise  van de traditionele Wietzes klomp steken fel  af tegen het zwart van de onderkant van de klomp. Deze klomp is een voorloper van de bonte moderne klomp met hoge hak. Verleden en toekomst komen hierbij samen. Moderne technische applicaties maken het mogelijk dat we op elk moment van de dag informatie over de klomp kunnen oproepen. Dit zien we terug in de digitale wolken waarin de veelkleurige klompen voor iedereen zichtbaar worden. Klompen appArt showt kleurrijke en aparte klompen van vroeger en nu, tastbaar én virtueel.

Ontwerper    :    A. Nutters

Arrangeurs   :    Martin Geertsema met zijn team, bloemenzaak JustMart, Koopmansplein 16  te Assen

website: www.justmartbloemen.nl

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com