Wijk: Hooiweg – Vogelbuurt Bloemencorso 2015

004 112eelde

4                      JURASSIC WORLD

Wijk            :    Hooiweg – Vogelbuurt

Ontwerper  :    Bas Littel

Arrangeurs   :  Reina Visser Bloem Kunsten / FlorisVersterAteliers, www.reinavisser.nl,

 

Deze wagen beeldt deel 4 in de Jurassic Park reeks uit, een avonturenfilmreeks van Steven Spielberg, waarbij dinosaurussen worden gekloond uit het bloed dat aangetroffen wordt in een in hars bewaard gebleven mug. Met de dinosaurussen wordt een eiland in zee omgetoverd tot een fantastisch pretpark. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vreselijk mis omdat de mens denkt de natuur de baas te kunnen en ontstaat een strijd op leven en dood.

De film Jurassic World is u misschien bekend uit de bioscoop. Maar wat heeft deze film te doen met het thema van het corso dit jaar: Tijdmachine. Dat heeft te maken met de mug. De mug zorgt er voor dat dieren die al miljoenen jaren zijn uitgestorven opnieuw tot leven komen in de moderne wereld. Als dat geen tijdmachine is dan weet ik het niet meer.

Kijkend naar de wagen dan ziet u aan de voorkant een gigantische kleurrijke Triceratops, een vriendelijke planteneter uit de oertijd die zijn hoorns en kraag gebruikte om vleeseters af te schrikken. Het midden van de wagen beeldt Jurassic Park zelf uit met de jungle achtige omgeving, de toegangspoort tot het park en uiteraard de in hars geconserveerde mug waar het allemaal mee begon. De achterkant van de wagen bestaat uit een wrede T-Rex in actie. T-Rex was de grootste vleesetende landdinosaurus uit die tijd. In de figuratie ziet u enerzijds andere dino’s terug maar ook het element van de mens die het allemaal fout laat lopen. Wij wensen u veel plezier met het corso en speciaal met deze wagen: Jurassic World.

Foto’s Martin Druppers 112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com