Motorrijder onderuit op gestolen motor (video (update)

DSC_7725 (Kopie)

Groningen – Een 47-jarige motorrijder uit Groningen is zondagnacht op de Florakade in Groningen aangehouden op verdenking van vijf misdrijven.

De man reed op een gestolen motor, reed zonder rijbewijs, was zeer waarschijnlijk onder invloed van alcohol en/of drugs, verliet de plaats van het ongeval en reed gevaarlijk.

Surveillerende agenten zagen de man voor de verkeerslichten aan de Bedumerweg staan. Toen ze het kenteken natrokken, bleek de motor te zijn gestolen. Ze zetten een korte achtervolging in, maar vanwege de hoge snelheden wist hij de ontkomen. Het signalement werd wel doorgegeven via de portofoon. Zo zagen andere agenten hem korte tijd later op de Nieuweweg. Hij voldeed aan het signalement van de eerdere achtervolging. Een tweede achtervolging was het gevolg vanaf het Schuitendiep in het centrum richting de Oranjewijk, de Tuinwijk en de Korrewegwijk. Tijdens de achtervolging reed hij met hoge snelheid, zonder verlichting en reed zelfs rechtdoor over een rotonde. Op de Florakade trok hij fors op en reed van de agenten weg. Agenten zagen in de verte vonken op de weg en zagen dat de motorrijder onderuit was gegaan. De man rende weg, maar agenten wisten hem in te rekenen. In de politieauto klaagde hij toch over pijn. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis voor onderzoek. Omdat hij grote pupillen had, werd een bloedproef afgenomen om eventueel drank- en/of drugsgebruik vast te kunnen stellen. Hij is onderzocht in het ziekenhuis, maar werd daar ontslagen. Hij is in de cel gezet. De motor is in beslag genomen voor nader onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron.Politie.nl

Martin Nuver 112gr

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com