Wordt jij onze nieuwe brandweer collega ?

 untitled-2sss[1]

Gasselternijveen – Brandweerpost Gasselternijveen zoekt enthousiaste vrouwen en/of mannen:

o    die paraat willen staan voor het voorkomen, beperken en bestrijden van brand; o    die helpen bij gevaar en nood van mens en dier;   o    die in teamverband elke klus willen klaren.

Wat verwachten we van jou?

o    lichamelijk en geestelijk  goede conditie

o    wonen en/of werken op redelijke afstand van de brandweerpost i.v.m. snelle opkomst

o    toestemming van reguliere werkgever voor uitrukken in werktijd

o    algemene medische keuring en inspanningstest

Verder is de huidige brandweervrouw of -man een allround teamspeler met veel improvisatievermogen en een groot verantwoordelijkheids- en maatschappelijk besef.

Wat bieden wij?

o    een vaste jaarlijkse vergoeding

o    een vergoeding voor de oefen- en opleidingsuren

o    een vergoeding voor het uitrukken naar incidenten

o    een professionele opleiding

Opleiding
De verplichte basisopleiding tot manschap A duurt circa 1,5 jaar. De opleiding wordt in de avonduren gegeven. Dat betekent dat je gedurende de opleiding één avond in de week naar de opleiding moet, naast de verplichte drie oefenavonden per maand. Tijdens de opleiding worden er ook enkele dagdelen op een oefencentrum doorgebracht. De kosten voor de opleiding worden uiteraard door de brandweer betaald.

Brandweerpost Gasselternijveen

Brandweerpost Gasselternijveen draait helemaal op vrijwilligers, al spreken wij liever van parttime brandweer. De post is één van de brandweerposten binnen Veiligheidsregio Drenthe. De vrijwilligers zetten zich in voor de gemeenschap naast hun reguliere werk of andere bezigheden.

Vrijwilligers zijn de hoeksteen van de brandweerorganisatieVoor de brandweer is het heel belangrijk om steeds over voldoende professionele vrijwilligers te beschikken. De vrijwilligers bij de brandweer hebben verschillende opleidingsniveaus en komen voort uit alle lagen van de bevolking. Brandweervrouwen en -mannen voelen zich betrokken bij hun woon- en/of werkomgeving en zetten zich hiervoor in. Het werken onder niet-alledaagse omstandigheden en hulp verlenen aan mens en dier maakt het brandweerwerk uitdagend, boeiend en spannend. Naast het blussen van branden treden zij ook op bij verkeersongevallen, stormschade, ongevallen met gevaarlijke stoffen, treinontsporingen, wateroverlast en bij dieren in nood.

Meer informatie

Meer informatie over de brandweer in Drenthe en vrijwilligers binnen de brandweer vind je op de volgende websites:

www.vrd.nl www.facebook.com/brandweergnv www.brandweervrijwilligers.nl

Geïnteresseerd?

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag bij brandweerpost Gasselternijveen? Stuur dan een email naar brandweer.gasselternijveen@vrd.nl en laat jouw gegevens en telefoonnummer achter. Dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

Bron 112groningen

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com