Zakelijk vliegtuig kiest vliegveld Eelde als basis

2921192437[3]

Een privévliegtuig boeken voor welke bestemming in Europa dan ook. Het kan vanaf donderdag op Groningen Airport Eelde.

Daar wordt de Eclips Jet 550 gestationeerd. Een vliegtuig met ruimte voor vier passagiers.
Vraag De vluchten richten zich vooral op de zakelijke markt. Initiatiefnemer Sjoerd-Jan van Klaarbergen van het Friese bedrijf Winged-Dutchmen Aero Service denkt dat er vraag naar deze privevluchten is bij het noordelijke zakenleven.
‘Kijk eens naar de Eemshaven, die groeit als kool. Die vraag is er wel. Daar ben ik van overtuigd,’ zegt Van Klaarbergen.
Prijzen Een retourticket loopt stevig in de papieren. Zo kost een vliegreisje naar Barcelona 14.000 euro. ‘Maar als je dat door vieren deelt, valt dat weer reuze mee,’ vindt de exploitant.
De komst van het te boeken privévliegtuig brengt nog meer activiteiten voor Groningen Airport Eelde met zich mee. Zo vestigt de dealer van de Eclipse-toestellen zich op Groningen Airport Eelde.
Het onderhoud van de toestellen wordt verzorgd door het al op het vliegveld gevestigd General Enterprises. Samen vormen deze bedrijven vanaf nu een Eclipse Centre op het vliegveld in Eelde.
De komst van het zakelijk vliegtuig is donderdag niet het enige feestje op de noordelijke luchthaven. Ook het restaurant bij het vliegveld heeft een stevige facelift ondergaan. Het is nu in handen van het Groningse cateringbedrijf Bos&Bos. Het vernieuwde restaurant heeft vanaf nu de naam ‘Bites&Flights’.

Bron: rtvnoord

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com