Tweede stoffelijk overschot aangetroffen in het Hoendiep (video) update

DSC_1383 (Kopie)

Hoogkerk – De politie is afgelopen nacht een zoekactie gestart naar een vermist bejaard echtpaar uit de provincie Groningen.

Maandagavond waarschuwde verontruste familie van het echtpaar de politie nadat de twee niet thuis waren gekomen. Dinsdagochtend 5 maart werd bekend dat in het water langs de Energieweg in Hoogkerk een lichaam is gevonden. Er wordt onderzocht of het om een van de vermisten gaat.

Het bejaarde echtpaar had een boot te koop staan en zou maandagmiddag een mogelijke koper ontmoeten in Hoogkerk. Toen de twee na de afspraak niet thuis kwamen, ging familie zoeken. Ze vonden de auto in Hoogkerk, waar oorspronkelijk hun boot lag afgemeerd.  De de man en vrouw werden niet aangetroffen en ook de boot was weg. Reden voor hen om de politie te waarschuwen. Meerdere eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee gingen vervolgens zoeken, daarbij werden ze ondersteund door een politiehelikopter. In de loop van de nacht werd de boot van het bejaarde echtpaar in het Hoendiep nabij Hoogkerk aangetroffen. De twee werden echter niet aangetroffen op het schip. Het vaarverkeer op het Hoendiep is inmiddels stilgelegd. Zowel op het water als op de wal wordt verder gezocht naar het echtpaar. Daarbij zal wederom een politiehelikopter worden ingezet, maar ook speurhonden en leden van de Mobiele Eenheid.

Met behulp van een sonarboot heeft de politie dinsdagmiddag een tweede stoffelijk overschot aangetroffen in het Hoendiep bij Hoogkerk.

Dinsdagmorgen werd daar ook al een dode in het water gevonden. De politie heeft de hele dag onderzoek gedaan in en op het water. Over de identiteit van beide slachtoffers wil de politie nog niets kwijt. Vermoedelijk gaat het om een echtpaar uit Aduard, een man van 70 en zijn vrouw van 68. Ze

Bron.Politie.nl

Foto’s video Martin Nuver 112groningen

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com