Aankomst Sinterklaas en zijn Pieten in Eelde/Paterswolde

 

Eelde/Paterswolde, zaterdag 17 november: De Sint is weer aangekomen in Eelde/Paterswolde.

Dit jaar echter met een kleine boot omdat de motor van de stoomboot kapot is, wat vele kinderen de afgelopen week op tv hebben gezien.

Maar met deze boot ging het ook niet helemaal zoals gewenst. Midden op het meer kwam er opeens rook van de boot en moest de brandweer in actie komen. Brandweerpieten hebben bij de brandweer van Eelde snel de brandweerauto geleend en konden heel vlug naar het meer komen om de boot te blussen.

Gewapend met plantenspuiten en waterpistolen gingen deze brandweerpieten met een supersnelle boot naar de boot van Sinterklaas en zagen toen pas dat het geen echte brand was, maar waarschijnlijk had de kookpiet de spaghetti laten aanbranden. De boot voer na dit incident snel naar de kinderen die al enige tijd stonden te wachten.

Er waren heel veel kinderen die Sinterklaas en zijn pieten een hand wilden geven. Ze kregen een hand vol pepernoten van de pieten en konden daarna binnen bij de Vuurtoren de Sint zelf verwelkomen en eventuele tekeningen en brieven aan Sinterklaas geven.

Kortom een hele drukke verwelkoming voor de Sint en het wordt ieder jaar drukker bij het meer, wat uiteraard mooi is voor de ondernemersverenging  EPE. Dat is waar ze het voor doen en wij van 112eelde denken dat we namens iedereen mogen zeggen: bedankt voor deze leuke en geslaagde middag!

112eelde.nl

Foto’s en video Martin Druppers

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com