Brandweer wedstrijden levert strijd op

URETERP -Zaterdag 28 mei werden de Tas-Hd brandweerwedstrijden gehouden in het FrieseUreterp.

Het scenario:

In een motorclub discotheek was brand ontstaan terwijl er op dat moment een feestgaande was. De korpsen kregen tijdens het aanrijden een beperkte info en door goed door te vragen kon men er achter komen dat tijdens het scenario de tijd 20:00 uur was. Hierdoor waren er dus vermoedelijk personen in het pand aanwezig en mogelijk ook slachtoffers. Verscheidenheid korpsen schaalde hierdoor op naar de coördinatie middel brand.

De korpsen werden nauwlettend in de gaten gehouden door de jury leden van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Bij het ter plaatsen komen kon men rook uit het pand zien komen en waren een aantal feestende mensen nadrukkelijk aanwezig. Door tijdig op te treden konden de korpsen voorkomen dat een groep kennissen van de feestgangers ook naar binnen gingen.

Binnen in het pand bevonden zich naast de feestgangers een aantal slachtoffers die door de brandweerkorpsen gevonden moesten worden. Hierop moesten de slachtoffers door de brandweer uit de gevaren zone worden gehaald en worden overgedragen naar het aanwezige ambulance personeel.

Om 19:00 kwamen alle ploegen bij elkaar en was er een prijsuitreiking. De spanning was groot onder de ploegen en uiteindelijk kreeg het korps Wommels te horen dat zij 1e waren. Men kan terug kijken naar een geslaagde dag ondanks het slechte weer.

Uitslagen:

1e.BRW-
Wommels

2e.BRW- Heerenveen

3e.BRW-Veendam

4e.BRW-Assen (2)

5e.BRW-Westereen

6e.BRW-Surhuisterveen

7e.BRW-Jubbega

8e.BRW-Zuidlaren

9e.BRW-Philips (bedrijfsbrandweer)

10e.BRW-Nieuwehorne

11e.BRW-Burgum
Met eenbijdrage van Marc Stijger.

Een video: http://www.youtube.com/watch?v=hNEvCJ-YJhw

Met dank aan 112groningen

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com