Buschauffeur verjaagt overvaller en Alcohol in het verkeer

RODEN: Een 59-jarige buschauffeur van een lijndienst heeft vrijdagavond omstreeks 19.40 uur een jongeman die hem wilde overvallen zijn bus uit gejaagd.

De politie stelt een onderzoek in naar de gevluchte dader. De chauffeur had in Nieuw Roden de laatste passagier afgezet en reed via de Hullenweg richting Roden. Bij een bushalte op de Hullenweg stopte de bus om een persoon in te laten stappen. Een jongeman met een sjaal voor zijn mond stapte de bus in en bedreigde direct de chauffeur met een mes. Hij eiste geld. De chauffeur pakte de geldbak, hief deze omhoog en zei tegen de jongen dat hij de bus uit moest. De kennelijk geschrokken overvaller vluchtte zonder buit de bus uit en verdween te voet. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, maar trof de overvaller niet meer aan. Bij de overvaller gaat het om een blanke jonge man met bruine ogen en gemillimeterd haar. Hij had een verzorgd uiterlijk en was gekleed in een bruin leren jack en blauwe spijkerbroek. Van de overval zijn opnamen gemaakt met de camera die in de bus aanwezig is.

MIDLAREN – Op De Bloemert in Midlaren hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige Portugese bewoner van een vakantiewoning in Midlaren aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 630 ugl een bestelbus. Op de A-28 viel zijn rijgedrag op doordat hij langzaam reed en erg slingerde. Een medeweggebruiker waarschuwde de politie en bleef achter het busje rijden. De rit eindigde op De Bloemert waar de politie de bestuurder kon aanhouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Drenthe.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com