“Centrum heeft geen schema’s nodig” (tekst update)

 

 

In de tent van corsowijk Centrum is het druk. Tientallen vrijwilligers, jong en oud, werken gezamenlijk aan de wagen ‘Onderwatergeheimen’ van de ontwerpster Linda Beving.

Wijk : Centrum ONDERWATERGEHEIMEN

Ontwerper : Linda Beving

Arrangeurs : Geert Huizing en Astrid Hoogstra

Voorzitter René Riksma is tevreden. “Allerlei werkzaamheden gebeuren tegelijk, wij hebben dan ook nooit schema’s nodig.” Op de wagen gebeurt inderdaad veel; deze wordt voorzien van plastic, er wordt glaswol aangebracht, er wordt geverfd en sommige objecten worden al voorzien van hun materialen. “Wij zien onze wagen dan ook als een levend object.”

 “Dit jaar maken wij absoluut geen standaard wagen”, vertelt René. Op vijf en een halve meter zijn waterlelies te zien, die alwaar op het water liggen. Dan is er even niets, om vervolgens ‘diep’ onder het water allerlei geheimen tegen te komen. Zullen de kleuren onder water wel zo zijn als men altijd denkt, of is de kleurenpracht juist één grote verrassing?

Corsowijk Centrum zal op 1 september 15 figuranten rond of op de wagen plaatsen. De mysterieuze onderwaterbeestjes moeten u fantasie prikkelen. René en wij zijn in ieder geval benieuwd of de jury zal zwichten voor deze aparte wagen. “Wij zien uit naar het einde van de week, als de wagen af is en rijdt.”, aldus de voorzitter.

tekst ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com