Confrerie des Fleurs wint Bloemencorso

Corsowijk Confrérie des Fleurs uit Eelde heeft met de corsowagen ‘Een Trip’ de Ere- en Eersteprijs gewonnen van de 56ste Bloemencorso in Eelde.

Het is voor het eerst sinds het bestaan van de corsowijk Confrerie des Fleurs dat de hoogst haalbare prijs in de wacht is gesleept. Zaterdag aan het begin van de avond ontving de wijk de felbegeerde wisselbeker uit handen van voorzitter Andre Ensing en bloemenkoningin Miranda van der Meulen en haar hofdame. De wijk werd tevens beloond met de Figuratieprijs, de beloning voor de vier prachtig gebodypainte dames .

De publieksprijs is gewonnen door West-End, met de wagen ‘Welcome to the Jungle’. Vennerstraat – Nieuwe Akkers won de Arrangeursprijs en de Ontwerpersprijs. Zaterdagochtend had ontwerpster Binie Bos-Harms de wisselbeker ingeleverd bij de heer Ensing, echter deze mocht diezelfde dag nog weer mee naar huis.

Tienduizenden mensen genoten zaterdag langs het parcours van een optocht vol show, dans en creatieve praalwagens en bijbehorende figuranten. De optocht kende geen grote problemen en profiteerde optimaal van het uitstekende weer. Zondag staan alle corsowagens tentoongesteld op het corsoterrein. De organisatie verwacht in totaal zo’n 90.000 bezoekers over het hele weekend. Zondagavond om 18.00 uur op RTV Drenthe kunt u een sfeerreportage zien van het 56ste Bloemencorso in Eelde.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com