Daders van zware mishandeling voor rechter

024Zuidlaren, 15 juli 2011: De politie heeft het onderzoek naar een ernstige mishandeling tijdens de Zuidlaardermarkt op 19 oktober 2010 afgesloten.

Tegen vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Eén van hen zit nog vast. 

Tijdens de Zuidlaardermarkt mishandelde een groep jongeren op de Brink een 21-jarige jongen uit Wildervank. Daarbij werd het slachtoffer o.a. tegen het hoofd getrapt en raakte daardoor buiten bewustzijn.

Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar aan zijn verwondingen behandeld. Aan deze mishandeling heeft hij geen blijvend letsel overgehouden. Hij deed aangifte.

De groep stortte zich op het slachtoffer nadat een vriendin van enkele jongens uit die groep had gezegd dat ze door deze jongen was aangerand. In plaats van eerst goed te informeren wat er nu feitelijk was gebeurd en eventueel de jongen vast te houden en over te dragen aan de politie, werd er voor eigen rechter gespeeld. De groep stopte met de mishandelingen toen een politieagent naderde. Daardoor kon o.a. snel eerste hulp worden verleend aan het slachtoffer.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de aanranding en de zwaremishandeling. Daarbij zijn een groot aantal personen als getuige gehoord. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat er sprake is geweest van een seksueel misdrijf. Er is daarvoor geen bewijs gevonden. Dit onderzoek is afgesloten en de officier van justitie besloot dat er geen vervolging wordt ingesteld tegen de aangevallen jongen.

Het onderzoek naar de zware mishandeling resulteerde in de aanhouding van drie 18-jarige jongens uit Zuidlaren. Zij zijn over hun aandeel in deze mishandeling gehoord en daarna weer in vrijheid gesteld. Op 20 juni is een vierde verdachte aangehouden. Deze 19-jarige jongen uit Eelde wordt er van verdacht het slachtoffer in het gezicht te hebben getrapt. Door de raadkamer van de rechtbank te Assen is op 30 juni de gevangenhouding van deze verdachte bevolen voor 90 dagen. Hem wordt poging tot doodslag verweten.

De politie heeft het onderzoek nu afgesloten en het dossier ingeleverd bij justitie. Op 30 augustus wordt de zaak door de rechtbank behandeld.

112eelde.nl

[nggallery id=81]

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com