Eelderwolde: Verliefd zijn is het grootste avontuur

 

“Verliefd zijn, dat is het grootste avontuur van het leven”, zegt voorzitter Dennis Hofstee van de wijk Eelderwolde.

De gelijknamige praalwagen (Verliefd zijn) oogt reusachtig en staat boordevol elementen die te maken hebben met de liefde: een groot hart, een kelk, een afbeelding van de cartoons ‘Liefde is…’, etc. Verliefd … het kan zo mooi zijn, zo avontuurlijk en spannend, maar het kan ook dramatisch zijn. Krijgt zij hem en krijgt hij haar? “Onze figuranten moeten enorm goed in hun rol zitten.”, vertelt Hofstee. “Deze wijk herbergt namelijk veel vrijgezelle mannen en niemand is verliefd.” De voorzitter lacht bij de vraag of dit direct een oproep is naar enige vrijgezelle dames. “Ja, natuurlijk”, antwoord de voorzitter.

Qua werkzaamheden loopt de corsowijk goed op schema. De wagen is voorzien van een stevige laag plastic. “Dit werkt sneller”, zegt Hofstee. “Een medewerker heeft een aantal jaren geleden het kunstje afgekeken bij het Schoolfeest in Yde-De Punt. Wij waren bij het bloemencorso één van de eersten.”

“Alles wat hier werkt bij deze wagen heeft een band met Eelderwolde.”, zegt Hofstee. In de tent werken een vijftig mensen gezamenlijk aan het ontwerp van Binie Bos-Harms. Hofstee: “Uit de wijk Ter Borch hebben we weinig aanwas. Misschien zitten deze mensen bij een andere wijk of hebben ze gewoon geen interesse in het bloemencorso.” Niemand reageerde op de flyers en brieven die de wijk eerder verspreidde.

De wagen van Eelderwolde wordt goed voorzien van dahlia’s. Eelderwolde heeft ruim 50.000 dahlia’s nodig. “Per vierkante meter gebruiken we zo’n 400 dahlia’s. Reken maar uit, dit is zo’n 125 vierkante meter.” De laatste figurant is gelukkig net gevonden. De jongen van tussen de 15 en 25 jaar komt achter op de wagen, “met een mooie jonge dame.”, aldus Hofstee.

Tekst.ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com