Fiasco rond de nieuwbouw naast het postkantoor in Zuidlaren breidt zich uit

009 (Kopie)

ZUIDLAREN – Steeds meer gedupeerden van een mogelijke faillissement van architect en projectontwikkelaar Peter Leenman melden zich.

Een inwoonster van Zuidlaren heeft 250.000 euro betaald voor een appartement dat waarschijnlijk nooit gebouwd wordt.

Leenman bouwt aan de Stationsweg in Zuidlaren twee winkels met daarboven vier appartementen onder de naam Stationshuis. Het plan is onderdeel van het Centrumplan Zuidlaren. Inmiddels kan Leenman niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen. De werkzaamheden liggen stil.

Een aantal gedupeerden, onder wie bakker Sake Feenstra die één van de twee winkels kocht , stappen naar de rechter om het faillissement aan te vragen. Mevrouw Wierenga uit Zuidlaren kocht een woning in het complex. Ze deed drie keer een aanbetaling van in totaal 250.000 euro. In totaal worden de schulden van Leenman geschat op één miljoen euro. De gedupeerden hopen dat de curator besluit tot een doorstart.

Persoonlijk drama

De problemen lijken voor Leenman op een persoonlijk drama uit te lopen. Volgens verslaggever Peter Vegter van RTV Drenthe zou hij geprobeerd hebben brand te stichten, blootsvoets door het dorp lopen en ruiten ingooien. Vandaag gooide Leenman spullen uit zijn huis en is hij door de politie meegenomen.

Bron rtvdrenthe.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com