Fiod inval bij 3 chinezen restaurant’s (Tekst updet)

DSC_2280 (Kopie)

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en de Douane hebbenwoensdagmorgen om 09:00 uur  invallen gedaan bij
Chinese restaurants in de stad Groningen.

Het ging om een restaurant aan de Pop Dijkemaweg en een wok restaurant aande Noorddijkerweg en de wok in Ubbena

Beide van 1 eigenaar.  Het onderzoek duurde tot 14:00 uur.

Als er aanhoudingen zijn gedaan is onbekend.

Onbekend is nog waarna men op zoek was.

Martin Nuver 112groningen

FIOD doet onderzoek naar fraude met kassasystemen

De FIOD heeft woensdag in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket doorzoekingen gedaan in een aantal Chinese restaurants in Groningen en Drenthe. Ook zijn er woningen doorzocht. Het onderzoek richt zich op fraude met omzetbelasting, fraude met vennootschapsbelasting en witwassen.

Dit is een tweede strafrechtelijk onderzoek naar omzetverzwijging waarbij eenzelfde kassasysteem wordt gebruikt met een zogenaamde afroommodule. Door middel van deze verborgen module kan de gebruiker van de kassa op een geavanceerde manier een deel van de gemaakte omzet afromen. Hierdoor wordt door de gebruiker vermoedelijk belasting ontdoken en wordt tevens valsheid in geschrifte gepleegd. Digitale experts van de FIOD zijn er in geslaagd om de werking van de verborgen module bloot te leggen.

Kassasystemen krijgen ook meer aandacht van de Belastingdienst. Het toezicht op de andere gebruikers van dit kassasysteem is geïntensiveerd. Sinds begin dit jaar zijn er voor goedwillende ondernemers kassasystemen met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen op de markt beschikbaar. Bij de doorzoekingen heeft de FIOD ondermeer de administratie in beslag genomen.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com