Gasteren wordt geteisterd door branden + update/verdachte aangehouden

Gasteren, 29 juli 2011: De brandweer van Annen kreeg vanavond om 22.10 uur een melding binnen van garage/schuur brand aan het Westeinde.

De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de gehele schuur in vlammen opging. Ter plaatse was ook veel politie aanwezig. Dit omdat er nu inmiddels al voor de vijfde keer  deze maand brand is gesticht in het dorp. Eerder deze maand brandde een leegstaande vakantiewoning volledig uit daarnaast twee rietgedekte kapschuren en nog een coniferenhaag.De onrust bij de inwoners van Gasteren is groot en hebben vorige week na de vierde brand een brief ontvangen namens de burgermeester van Aa en Hunze.

UPDATE 30 juli 2011: Om 03.50 uur kreeg de brandweer wederomeen melding van brand aan het Westeinde in Gasteren. Ditmaal was er geprobeerd brand te stichten in een aantal coniferen op hetzelfde perceel. Echter werd deze melding om 03.51 uur weer ingetrokken omdat het vuur inmiddels al was gedoofd.

Verdachte aangehouden: Zaterdagmorgen liet de politie een bericht uitgaan over de brandstichtingen in Gasteren: Op basis van een aantal getuigenverklaringen kon kort na de laatste brandstichting een 41-jarige man uit Gasteren worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Burgemeester Eric van Oosterhout reageert: “Weer zijn we opgeschrikt door eenbrand. Ik voel me betrokken bij de zorgen van de inwoners van Gasteren. Ik hoop dat de aanhouding zicht biedt op een oplossing in deze situatie”.

_

 

_

112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com