Hooiweg-Schelfhorst: “Het leven is grootste avontuur”

EELDE – “Hoezo liefde is het grootste avontuur?”, zegt voorzitter Berend Arends. “De liefde is maar een klein onderdeel van het leven, dat is het grootste avontuur.”

Met deze uitspraak is de toon gezet. Arends, net een nachtje bijgekomen van zijn rol in de Musical De Jantjes, zegt dat hij niet zenuwachtig is voor de komende dagen: “Ik had meer last van De Jantjes dan voor het aankomende bloemencorso; het begon al drie dagen van te voren te rommelen in mijn buik.”

Over de wagen ‘Het leven’ is de mening van Arends duidelijk: “Het wordt de dood of de gladiolen.”, verwijzend naar imposante Magere Hein die op de wagen verrijst, “ Het is een wagen van twee uitersten, je vindt hem mooi of niet.”

De titel voorzitter zegt Arends niets: “Een wagen bouw je met z’n allen.” Ook de jeugd neemt een belangrijke plek in bij Hooiweg-Schelfhorst. “Op vrijdag prikken zo’n twintig kinderen mee aan hun eigen jeugdwagen. Ik zie het als een soort opleiding, in de hoop dat ze later ook mee komen helpen.”

Met de wagen hoopt Arends in ieder geval boven de wagen van Paalakkers te eindigen. “Daar werkt Marleen, mijn vriendin. Er bestaat een gezonde competitie tussen ons. Het is zelfs zo dat onze dochter Eva twee setjes kleding heeft, van beide corsowijken.” De voorzitter kan slecht tegen zijn verlies: “Als ik verlies van Marleen ben ik gepikeerd, behalve als het echt terecht is.”

“Ik vind het altijd jammer dat de jury vaak een andere kijk heeft dan het publiek.”, vervolgt Arends. “Neem eens een voorbeeld aan Roden, daar is een vakjury en een jury bestaande uit een afgevaardigden uit de verschillende wijken. Deze bepalen samen wie er wint, en dat vind ik wel zo eerlijk.”

Tekst: ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Robin Kosters/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com