Koekenbakkers halen fors bedrag op voor KiKa

022 (Kopie)

ZEIST – 13 februari 2013. De tweede editie van de Honig KiKakoekenbakkers campagne is afgelopen.  Kinderen waren door heel Nederland actief om hun bakcreaties te verkopen en haalden ruim € 35.000,- op voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). Vandaag is de campagne in de Amsterdamse kookstudio Keizer Culinair officieel afgesloten. De winnende koekenbakkers kregen hun prijzen uitgereikt uit handen van Charly Luske en hebben samen met hem een “super whoopietaart” gebakken. De opbrengst van de campagne wordt via KiKa gereserveerd voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit centrum wordt gebouwd in Utrecht en opent naar verwachting in 2015 haar deuren.

Met Charly in de keuken

De beste koekenbakkers mochten samen met Charly Luske hun bakkunsten vertonen in kookstudio Keizer Culinair in Amsterdam. Onder hen Sanne de Kleijn, die met € 2.000,- verreweg het meeste geld ophaalde. Ook groep zeven en acht van de Daltonschool uit Eelde haalden een hoog bedrag op. De imposante megataart die gezamenlijk gemaakt werd zorgde voor een passend slotakkoord van de campagne. “Deze succesvolle campagne verdiende het om op deze wijze te worden afgesloten, met de kinderen in ons midden die het meeste geld bij elkaar bakten voor leeftijdsgenootjes met kanker. Wij zijn overigens trots op alle kinderen die deelnamen aan de campagne”, aldus Rien Schimmel van KiKa.

Vóór kinderen, tégen kanker

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie wordt gebouwd bij het UMC en het Wilhelmina Kinderziekenhuis op De Uithof in Utrecht. Het is een initiatief van kinderoncologen en ouders van kinderen met kanker. De bouw van het centrum krijgt met het opgehaalde bedrag een flinke stimulans. Volgens Rob Pieters, oncoloog (Erasmus MC) en mede initiatiefnemer is de komst van het centrum essentieel: “Alleen met één nationaal kinderoncologisch centrum waarin gespecialiseerde zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op het allerhoogste niveau samen worden gebracht, kunnen we onze ambitie waarmaken om in de toekomst 95 procent van alle kinderen met kanker te genezen. Met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling.”

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com