Nieuwe wind door wijk Korenbloem

 

Corsowijk de Korenbloem werd aan het begin van dit jaar geconfronteerd met een kleine bestuurscrisis.

Gelukkig is de rust en harmonie weer teruggekeerd en staan alle neuzen dezelfde kant weer op. De wijk wordt nu geleid door de pas 21-jarige Robert Schuitema, die bij bestuurlijke activiteiten wordt bijgestaan door Wilco Klein en Arjan Vervat.

“Robert is dag en nacht bezig met de wagen”, vertelt broertje Martin Schuitema. “Het is zijn eerste jaar en het is nog even wennen.” Toevallig kan de voorzitter op het moment dat InEeldePaterswolde.nl en 112Eelde.nl binnenkomen ook niet worden geïnterviewd. Hij en zijn team zijn in een belangrijke vergadering.

Gemiddeld werken zo’n 25 a 40 mensen per avond aan de wagen ‘De schat van de farao’, die is ontworpen door Egbert Boerema. Langzamerhand krijgt de praalwagen vorm te krijgen; vorige week is men gestart met ‘kartonnen’, waardoor men op dit moment op schema ligt.

Op 1 september zullen vijf figuranten en de wagen het verhaal van de farao vertellen die in zijn papyrusboot over de Nijl vaart naar tempel van zijn haremdames. Het grote avontuur kan hiermee beginnen. Zal de schat van de farao goud waard zijn of zijn het de mooie haremdames?

 

Tekst ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com