Ongeval met dodelijke afloop op het water

014 (Kopie)

Scheemda – Bij een ongeval op het Winschoterdiep is vrijdagavond een 50-jarige man uit de gemeente Oldambt om het leven gekomen.

Hij zat met vier andere mannen in een boot dat voer vanuit de richting van het Zuidlaardermeer in de richting van Scheemda.

Ongeveer drie kilometer vóór Scheemda heeft de boot vermoedelijk de waterkant geraakt waarna de vijf opvarenden in het water terecht zijn gekomen. Het slachtoffer is daarbij door de schroef geraakt. De boot is leeg doorgevaren en ongeveer twee kilometer verderop aangetroffen. De vier opvarenden zijn met de gewonde man uit het water op de kant geklommen. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Hulpverlening mocht niet meer baten.

        Onderzoek

De schipper, een 48-jarige man uit Veendam, bleek alcohol te hebben gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Daar bleek een alcoholgehalte van 330, wat overeenkomt met 0,75 promille. Direct na het ongeval is een onderzoek gestart waarbij de situatie in beeld is gebracht. De boot is geborgen en voor onderzoek in beslag genomen. De politie doet een nader onderzoek naar de oorzaak.

112eelde.nl

Bron. politie.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com