Ook kippen in Donderen hebben verkoeling nodig

 021 (Compact Media)

 

Vries/Donderen, vrijdag 02 augustus: De brandweerlieden van Vries kreeg vanmorgen de melding om zich de melden bij de kazerne.

Al daar werd medegedeeld dat een pluimveebedrijf aan de Bunnerveenseweg om assistentie had verzocht, de eigenaar wilde uit voorzorg de schuur koelen om te voorkomen dat het te warm in de schuur zou worden.

Gisteren was er nog geen probleem bij 30 graden, maar omdat nu nog warmer wordt kan het wel problemen veroorzaken. Dit omdat er in de schuur slachtrijpe kippen verblijven en deze meer vanuit zichzelf al meer warmte produceren dan doorsnee kippen. Het koelen bleek niet zo simpel als het lijkt, men kon ter plaatse niet genoeg druk krijgen om het waterkanon te gebruiken. Uiteindelijk zat er niets anders op om met de straalpijpen te koelen, wat overigens een behoorlijk tijdrovende klus is.

Het afvoeren van de kippen naar de slachterijen is in volle gang, maar het probleem is dat iedereen nu van zijn slachtrijpe kippen af wil. Overigens zei de eigenaar dat vanwege de drukte, de slachterijen morgen ook zullen slachten.

Het pluimveebedrijf vindt het welzijn van de dieren erg belangrijk en acht het daarom noodzakelijk te koelen.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com