Paalakkers: “Corso is een ziekte.”

“Wij gaan met z’n allen voor de eerste prijs!”, zegt de ervaren medewerkers en oud-voorzitter Bertus Dekker van corsowijk Paalakkers.

“Als er volgend jaar wordt gezegd dat een lage prijs ook voldoende is, dan stop ik per direct”. De uitspraak is typerend voor de wijk, die wordt gedomineerd door ervaren krachten. “De gemiddelde leeftijd is 55 jaar. De meesten van ons lopen al jaren mee en komen niet meer van het corso af, vooral de harde kern niet.”, zegt Dekker stellig. “Onze medewerkers zetten zich voor 120 procent in.” Harry Nijland verstoort het gesprek en zegt tegen Dekker: “Die blaadje moeten veel netter worden bevestigd, ze zitten nu niet in het midden van de naaf.”

 

Volgens Dekker heb je het corso-gevoel wel of niet, er bestaat geen middenweg volgens hem. Vergelijk het met een ziekte, waarvan je niet afkomt.” Waarom deze vergelijking? Het houdt bepaalde mensen altijd bezig en heel veel vrije tijd wordt opgeofferd.

 

De uitspraak van Dekker is niet geheel verrassend. Het corsoseizoen start al in mei, waarna de ‘harde kern’, bestaande uit een zevental medewerkers, begint met allerlei werkzaamheden. “Als het seizoen even stil ligt, organiseert onze wijk allerlei activiteiten namens Paalakkers, bijvoorbeeld een fietstocht, feestavond of een oud-papier actie.”

 

De natuurlijke materialen zijn reeds op de wagen ‘Alice in Wonderland’ bevestigd. “Deze wagen komt op tijd af.”, zegt Dekker. Arrangeur Freddy Slotegraaf loopt druk rond  en geeft mensen aanwijzingen. De wagen vertelt het verhaal van Alice, die in een konijnenhol een klein deurtje opent. Op haar tocht door Wonderland komt ze vele merkwaardige figuren tegen, zoals de Cheshire Cat, de Maartse Haas en de wrede Hartenkoningin. Een echt avontuur dus!

Tekst: ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Robin Kosters/112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com