Paard komt om bij grote brand in Anderen (video)

058 (Compact Media)

Anderen- In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer van Rolde net na 02.00 uur gealarmeerd voor een brand bij een agrarisch bedrijf aan de provinciale weg in Anderen.

Vijf minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand, hierdoor werd ook het korps van Gieten ter assistentie gevraagd. Om 02.12 werd er door de brandweer de melding Grote brand uitgegeven, hierdoor werden de korpsen van Annen, Zuidlaren, Assen en Emmen gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste brandweerkorpsen bleek er een grote brand te woeden in een opslag voor hooi en stro. De brandweer heeft samen met de bewoners geprobeerd om de aanwezige dieren te redden. De brandweer heeft 80 tot 100 runderen uit de schuur weten te bevrijden, ook werd een paard gered. Het paard liep echter ernstige brandwonden op en zal door een dierenarts behandeld worden. Een tweede paard heeft de brand niet overleefd. Of er verder nog dieren zijn omgekomen is niet bekend.

De bewoners zijn door opgeroepen ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie, echter hoefde geen van hen overgebracht te worden naar een ziekenhuis.

De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met blussen. De schuur is volledig verloren.

Tekst: compact media

Foto’s Martin Druppers 112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com