Pasgeboren baby te vondeling gelegd (update)


Groningen, zaterdag 21 januari: Vanavond is er naast het politiebureau, aan de Kostersgang in Groningen, een baby te vondeling gelegd.

Omstreeks 17:45 uur zag een getuige hoe een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau. Het kind was warm verpakt in een grote zwarte bontsjaal. De getuige alarmeerde direct politieagenten. Zij ontfermden zich over de baby. Een onderzoek in de omgeving naar de vrouw die de baby er had neergelegd leverde geen resultaat op. De politie beschikt van de vrouw over het volgende signalement: vrouw van vermoedelijk buitenlandse afkomst; iets gezet postuur; ongeveer 1.75 mtr lang. Het viel de getuige op dat het kind erg hard huilde.

Het jongetje, van Aziatische afkomst, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind ligt in de couveuse en maakt het naar omstandigheden goed.

Uw informatie

De baby is vermoedelijk te vondeling gelegd, omdat de ouder psychisch in de war was en/of geen andere uitweg meer zag. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het incident. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen die de vrouw met kind heeft zien lopen in de binnenstad van Groningen. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844

Hulp

De politie roept de moeder van het kind nadrukkelijk op om zich te melden bij de politie. Zij hoeft geen angst te hebben en er zal direct hulp voor haar klaar staan.

Tips:

Naar aanleiding van de media-aandacht kreeg de politie ruim 10 tips binnen. Getuigen verklaarden de vrouw zaterdagmiddag omstreeks 14:30 uur te hebben gezien in de omgeving van het UMCG aan het Hanzeplein in Groningen. Andere getuigen hebben de vrouw en het kindje omstreeks 16:30 uur zien lopen in de omgeving van het Centraal Station aan het Stationsplein in Groningen. Meerdere getuigen sloegen aan op de grote zwarte bontsjaal en het harde huilen van een baby. Om een duidelijk beeld van de vrouw te krijgen is de politie druk bezig om eventuele bewakingsbeelden veilig te stellen.

Video: 112groningen .nl
Bron: Politie Groningen

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com