Rond de Wieken heeft grote aantrekkingskracht

“Het grote gros van de vrijwilligers woont buiten de wijk Rond de Wieken” vertelt voorzitter Harm Cannegieter. “Slechts een aantal wonen in het kleine gebied die de wijk officieel beslaat”.

De sfeer is er bij corsowijk Rond de Wieken niet minder om. Tientallen vrijwilligers werken mee aan de wagen ‘Wim Tell’ van ontwerper Arend Brookman. De wagen vertelt een spannend verhaal. Hoofdpersoon Wim Tell wordt verplicht om een appel van het hoofd van zijn zoontje te schieten, omdat hij zich tegen de gevreesde landvoogd Gessler keert. De ruzie loopt zover op dat Tell de landvoogd vermoord.

De gewelddadige situatie die de wagen straks uitbeeld heeft gelukkig niet zijn grip gekregen op de werknemers. Hard wordt er doorgewerkt om de wagen op 1 september op de weg te krijgen. Dit ritme wordt door de goedgemutste medewerkers regelmatig doorbroken voor een welverdiende pauze, waarbij gezelligheid geen tijd kent.

Harm verwacht met ‘Wim Tell’ hoog te eindigen: “Het verhaal is zeer spannend en past in hoge mate bij het thema van deze editie van het bloemencorso, bovendien gebruiken wij allerlei speciale materialen, al ligt de nadruk nog steeds op de dahlia’s.”

Tekst. Ineeldepaterswolde

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com