spectaculaire oefening Brandweer eelde in wijster

132
Eelde/Wijster 6 juli 2011: De brandweer van Eelde had vanavond een oefening in het trainingscentrum te Wijster. Eerst moesten de brandweerlieden in een kelder kijken hoe een kamerbrand zich ontwikkelde die werd aan gestoken in deze kelder. Na het verlaten van de kelder vonden deze brandweerlieden dat het vuur erg snel om zich heen greep met veel rook ontwikkeling en dat eveneens de hitte enorm was.

Na deze oefening konden de brandweerlieden even bijkomen met een flesje water en daarna op naar de volgende oefening. In een container werd eerst een stapel hout in de brand gezet en werd er een blustechniek gebruikt die het meest efficiënt is bij dit soort branden. Daarna werden er verschillende andere materialen bij opgelegd, bij ieder ander materiaal was telkens een andere aanpak vereist. Kortom een zeer belangrijke oefening waar de brandweerlieden allemaal weer van hebben geleerd.

Een instructeur was van mening dat alle brandweerkorpsen veel vaker op deze realistische manier zouden moeten oefenen.

Een compliment voor de instructeurs die goede uitleg en begeleiding gaven. Tevens wil ik ze bedanken voor deze heldere uitleg en gastvrijheid.

Ook korps Eelde bedankt.
Martin Druppers.
112eelde.nl


[nggallery id=58]

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com