Vermiste lesvliegtuig van de KLM Flight Academy is gevonden

Het vermiste lesvliegtuig dat de KLM Flight Academy in Amerika heeft gehuurd voor een examenvlucht is gevonden. Reddingswerkers hebben drie levenloze lichamen gevonden bij het toestel.

De KLM Flight Academy gaat ervan uit dat het de lichamen van de Nederlandse student en examinator en de Amerikaanse instructeur zijn. Hun identiteit is nog niet officieel bevestigd. Volgens de Federal Aviaton Administration is het toestel tegen een rots gevlogen.
De vliegschool gaat ervan uit dat de zaak is opgelost. Het toestel is gevonden in het Tonto National Forest, wat bekend staat als een ruig en onbegaanbaar gebied. Reddingwerkers hebben moeite om bij het wrak te komen. Het crisiscentrum dat vrijdag door de vliegschool op Groningen Airport Eelde is ingericht, wordt gesloten.
Het toestel vertrok donderdag vanaf vliegveld Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. Vrijwel direct daarna verdween het vliegtuig van de radar. Het toestel is een Piper Archer van de CAE Oxford Aviation Academy. De KLM Flight Academy huurt deze toestellen voor lesvluchten en examens.

Bron RTV Noord

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com