Vliegsimulator kado voor Avia Noord

Eelde, zaterdag 22 oktober: Door een schenking van één van de leden, is Avia Noord in het bezit gekomen van een compleet vliegsimulator instrumentarium.

Een groep van circa 10 mensen binnen de club hebben zich vol overgave gestort op het “project”, om alle instrumenten werkend te krijgen.

Een “jas” ontbrak nog. Uiteindelijk is er een gecrasht vliegtuig uit het buitenland geschikt bevonden om het instrumentarium in te bouwen. De romp van dit vliegtuig is vandaag afgeleverd bij de hangar op Groningen Airport Eelde. 

De doop is zoals dat hoort bij een vliegtuig door de brandweer (van het vliegveld) ondersteund met een “douche”. De komende tijd zal het instrumentarium ingebouwd worden, alsmede het interieur.

De simulator gaat gebruikt worden om procedures te oefenen en te onderhouden.  Ook voor open dagen gaat de simulator gebruikt worden voor belangstellenden.

Tevens zal de simulator gebruikt worden t.b.v. de Stichting Hoogvliegers, welke tot doel heeft om (chronisch en terminaal) zieken en (verstandelijk en lichamelijk) gehandicapte kinderen (6 tot en met 16) zelf “piloot” te laten zijn voor een dag.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com