Voorbereiding bij ijsbaan Noordlaren in volle gang (update)

Zondag, 29 januari: Vanavond ging de ijsvereniging van Noordlaren van start met het besproeien van de betonnen ijsbaan, achter de openbare basisschool in Noordlaren.

 

Na ongeveer een uur moest men helaas stoppen met het sproeien, omdat lichte sneeuwval roet in het eten gooide.

De vrijwilligers van de ijsvereniging gingen in overleg om te kijken of het zinvol was verder te gaan met sproeien. Door sneeuwval wordt de ijslaag minder hard en komt er spoorvorming in het ijs, van de tractorbanden. Tevens vroor het op dat moment ook niet meer dan 3 graden.

De verwachting is dat er in de loop van de avond en/of nacht toch weer gestart gaat worden met sproeien, omdat het de bedoeling is dat er zo snel mogelijk genoeg ijs ligt om op te kunnen schaatsen. De ijsvereniging heeft een nieuwe veegmachine en deze willen zij toch graag dit jaar nog gaan gebruiken, dus zullen de vrijwilligers aldaar er alles aan doen om de bevolking uit Noordlaren en omgeving dit jaar nog op de schaats te krijgen

Update: Voorzitter Jan Geert Veldman hoopt dat het ijs in Noordlaren  woensdagavond voldoende dik is dat de wedstrijd verreden kan worden. De  baan is vanaf vanmiddag 13.00 uur open voor inwoners van Noordlaren en omstreken. Woensdagavond is waarschijnlijk de marathon.

.

 

112eelde.nl

Foto’s en Video Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com