Wereldrecord krokusbollen poten verbroken!

EELDE – Eelde-Paterswolde heeft een officieel wereldrecord in handen.

Maandagavond pootten meer dan zevenhonderd mensen op het grasveld aan de Zuur- en Broekstukken tegelijk een krokusbol, waardoor een vermelding in het Guiness Book of Records een feit is.

Het oude record was in handen van het Engelse dorp Hitchin Tilehouse en bedroeg 636 mensen. Dit record is door de inwoners van Eelde-Paterswolde sterk verbeterd. Onder het toeziend oog van notaris Harm Veenma, bijgestaan door Gert-Jan Wensing (CDA Tynaarlo / buurtbewoner),  pootten 668 dorpsgenoten een krokusbol, in één van de duizend gegraven gaatjes.

Hoofinitiatiefnemer Paulien Sprenger en René Schellekens zijn door het dolle wanneer blijkt dat de recordpoging is geslaagd. Nog geen 20 minuten eerder had laatstgenoemde nog geen vertrouwen in een goede afloop. Ook wethouder Kosmeijer is afgekomen op het evenement: “Ik ben hier omdat de poging aandacht vestigt op het bloemencorso, maar ik had meer mensen verwacht.”

Ongeveer 20 minuten voor het behalen van het record staat de stand op 555 mensen. De organisatie voelt dat men enorm dichtbij is en roept aanwezigen op om bekenden op te roepen; er wordt druk gebeld, getwitterd en gefacebooked, in de hoop op meer gegadigden. Er worden zelfs mensen van de straat geplukt, wie doorrijdt kan op boegeroep rekenen.

Om kwart voor acht, drie kwartier later dan gepland, is het dan zover en heeft Eelde-Paterswolde, dankzij het initiatief van de Zuurstukken en Broekstukken een officieel wereldrecord in handen. “De videobanden moeten nog even worden bekeken door het Guiness Book of Records, maar dat is een formaliteit”, vertelt medeorganisator Kim Noteltiers.

Noteltiers vervolgt: “Het aankomende bloemencorso is natuurlijk de aanleiding geweest om tegelijk krokusbollen te gaan poten. Het thema ‘Een avontuur’ past dan ook uitstekend bij de aard van deze recordpoging.”

De organisatie van het evenement kostte meer tijd dan vooraf verwacht. Het record moest officieel worden aangemeld en allerlei andere zaken moesten worden geregeld, bijvoorbeeld de muzikale omlijsting, door o.a. de Noat’nkroakers.

Bij de splitsing Zuurstukken – Broekstukken worden de komende dagen nog eens 4000 bollen gepoot, die zijn gesponsord door ABN-AMRO en Groen Groep Eelde. In het voorjaar zullen op het grasveld de woorden ‘Corso Eelde’ verschijnen, verwijzend naar het prachtige evenement in Eelde.

Tekst ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com