Westend wint 57e editie Bloemencorso Eelde

DSC_4743 (Compact Media)
De winnende wagen van wijk Westend uit Eelde

BloemenEELDE – Corsowijk Westend uit Eelde heeft met de corsowagen ‘Carnaval in VenetiĆ«’ de Ere- en Eersteprijs gewonnen van de 57stecorso in EeldeZaterdag om 18.00 uur zal wijkvoorzitter Marcel Wietzes de felbegeerde wisselbeker uit handen van Andre Ensing, voorzitter van Stichting Bloemencorso Eelde, en bloemenkoningin Lindsay Haijkens ontvangen.

De wijk is tevens beloond met de Arrangeursprijs, de beloning voor de prachtige aankleding en afwerking van de praalwagen.

De Ontwerpersprijs is gewonnen door wijk Vennerstraat – Nieuwe Akkers met de wagen ‘Herfstspinnen’. Ontwerper Bert Ottens zal de beker zaterdagavond in ontvangst nemen. Zowel de Publieksprijs als de Figuratieprijs worden tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt.

Tienduizenden mensen genoten zaterdag langs het parcours van een optocht vol show, dans en creatieve praalwagens en bijbehorende figuranten. De optocht kende geen grote problemen en profiteerde optimaal van het uitstekende weer. Zondag staan alle corsowagens tentoongesteld op het corsoterrein. De organisatie verwacht in totaal zo’n 90.000 bezoekers over het hele weekend.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com