Wijk Centrum met Oktoberfest

043 (Compact Media)

 

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München. Het begint halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober.

Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan zes miljoen mensen bezocht.

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Dit jaar vindt het Oktoberfest voor de 180ste keer plaats!

Het Oktoberfest wordt op de Theresienwiese, een speciaal daarvoor bestemd terrein, gehouden. Dit terrein bevindt zich niet ver van het centrum van München en staat ook bekend als de Wiesn (Beiers voor weide). Traditie speelt een belangrijke rol deze dagen. De Oberbürgermeister slaat onder veel belangstelling het eerste vat bier aan, waarna het feest begint. Het feest vindt plaats in kolossale, mooi aangeklede tenten. De tenten worden opgetuigd met kransen met bloemwerk, schitterende guirlandes en traditionele wapenschilden.  De mensen dragen traditionele klederdracht, waaronder de bekende “Lederhose” voor heren en de “Dirndl” voor dames. Vooral deze dirndl is een van de eerste dingen die bij je op komt wanneer men het heeft over Oktoberfest. Muziek komt enkel van live spelende muzikanten. Traditiegetrouw wordt het bier alleen per liter geserveerd in een zogenaamde Maß, een groot bierglas van een liter. Dit bier wordt dan gezellig aan lange tafels genuttigd, waarbij ook versnaperingen als Pretzels, Lebkuchen en natuurlijk Bratwurst volop worden geconsumeerd. Aan het einde van het feest lijkt het dan ook wel alsof de karakteristieke klokken uit deze regio de tijd heeft doen vliegen. Of heeft al dat bier toch voor verrassingen gezorgd?

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com