Wijk Vennerstraat / Nieuw-Akkers met RAINBOW PANORAMA

 

_DSC3160 112eelde

 

Boven op het dak van het kunstmuseum Aros in de stad Aarhus in Denemarken bevindt zich een bijzondere installatie van de  Deens/ IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson.

Deze installatie bestaat uit een cirkelvormige “glazen” gang  in afwisselende kleuren van de  regenboog, waar het publiek doorheen kan lopen. Een speciale ervaring voor de bezoeker bij het lopen door de gang met als extra dimensie het uitzicht over de stad Aarhus  die   steeds  van kleur verandert, afhankelijk  van de plek waar de bezoeker zich bevindt  in de kleurencirkel. Vanaf de straten beneden heeft men zicht op de museumbezoekers  die door de doorschijnende gang lopen; zij voegen mooie  donkere silhouetten toe aan de kleurvlakken van buitenaf gezien. Dit alles heeft zich vertaald in deze wagen, waar u als bezoeker ook naar binnen kunt gaan en u mee kan laten nemen in de kleurenexplosie van bloemen en andere materialen.

 

Ontwerper    :    Binie Bos-Harms

Arrangeurs   :    Alex Aalders, Marcel Oosting, Falko Wolters, Thijs Harmens en special guest Nathalie Malmborg from Sweden

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com