woningbrand op de Witterhaar in Assen

Assen- Zondagavond werd de brandweer van Smilde om 20.23 uur gealarmeerd voor een woningbrand op de Witterhaar in Assen. Enkele minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand en werd eveneens de hoogwerker gealarmeerd.

Bij aankomst bleek er een kleine brand te woeden in de bijkeuken van het campinggebouw. Campinggasten die mogelijk vergeten waren iets af te rekenen keerden terug naar het gebouw en constateerden een aanzienlijke rookontwikkeling. Hierop heeft men een raam ingegooid en een man die nog binnen was in veiligheid gebracht. De opgeroepen ambulance heeft de man gecontroleerd maar de man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook een tweede persoon werd in de ambulance behandeld.

De brandweer van Smilde heeft de oven met daarin een zwartgeblakerde pizza gedoofd naar buiten gebracht. Vervolgens heeft men het gebouw aan een nacontrole onderworpen. De hoogwerker en de extra opgeroepen brandweervoertuigen hoefde niet ter plaatse te komen. Wel kwam de Asser brandweer nog met een overdrukventilator om de rook uit de woning te krijgen.

Nadat de rook uit de woning was keerde men weer terug naar de kazerne. Het bijgebouw heeft aanzienlijke schade opgelopen.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com