Woningen ontruimd na groot gaslek Noorderbinnensingel

IMG_9591 (Kopie)

Groningen – Aan de Noorderbinnensingel in Groningen zijn woensdagavond zes woningen ontruimd geweest vanwege een gaslekkage in een benedenwoning van het portiek.

In de leegstaande woning wordt momenteel verbouwd. Vanmiddag al roken bewoners uit het portiek een sterke gaslucht, maar de werklui gaven aan dat er niks aan de hand was. Toen rond 19:00 uur een man van de Energiewacht werd ingeschakeld sloeg zijn gasmeter groot alarm bij het betreden van het pand.

De gealarmeerde hulpdiensten hebben gelijk de omgeving afgesloten en brandweerlieden gooiden de ruiten van de woning aan voor- en achterzijde eruit zodat het gas kon ontsnappen. Omdat ook de hun meetinstrumenten een bijzonder gevaarlijk hoge concentratie gas constateerden, werd besloten om een half uur te wachten voor men de woning binnen zou gaan.

De oorzaak bleek vermoedelijk te liggen bij een leiding vlakbij de CV-ketel, deze zat nauwelijks goed aangesloten. Enexis heeft het lek gedicht zodra de kust veilig was. De overige bewoners van het portiek mochten na anderhalf uur hun huis weer in.

Martin Nuver 112groningen

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com