Toename diefstal sieraden bij woninginbraken

RODEN – Bewoners van een woning aan de Roderweg ontdekten zaterdagavond, dat er ingebroken was in hun huis.

 Tuindeuren werden geforceerd om binnen te kunnen komen. Er werden sieraden meegenomen.

Bij en andere woning aan de Roderweg werd het kelderraam geforceerd. De woning werd doorzocht en er werden sieraden door de daders weggenomen.

Toename diefstal sieraden bij woninginbraken

Woninginbraken behoren tot de meest voorkomende misdrijven, na vernielingen,(brom)fietsdiefstallen en het stelen van en uit auto’s. Vooral in de wintermaanden, tijdens de donkere dagen, nemen woninginbraken toe.

De laatste tijd zien we steeds vaker dat bij woninginbraken de daders de flatscreen-tv en laptop laten staan en er met geld en sieraden vandoor gaan.

’s Avonds voor het slapen gaan worden de sieraden meestal afgedaan en op bijvoorbeeld een tafel in de woonkamer gelegd. Ook de portemonnee met inhoud (geld, pasjes) ligt meestal gewoon voor het grijpen! Vaak gaat het bij sieraden om erfstukken met een waarde van vele duizenden euro’s!

Berg daarom uw sieraden en geld veilig op. Bewaar geen kostbaarheden in ladekasten, boekenkasten of secretaires. Dit zijn namelijk de állereerste plekken waar ongenode gasten kijken, wanneer ze in je huis op zoek gaan naar geld, juwelen en andere kostbaarheden.

Bovendien zijn laden en kasten heel snel en makkelijk te doorzoeken. Kortom: slechtere opbergplaatsen zijn bijna niet denkbaar!!

Bron: Politie Drenthe.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com