Yde – De Punt: “Lager dan vorig jaar kan niet.”

 YDE-DE PUNT – “Van niets iets maken, dat is wat mij interesseert.”, zegt algemeen medewerker en coördinator Jannes Reinaardus.

Aangezien voorzitter Jan Scheepstra in gesprek is, wordt bij gelegenheid de in hoge mate betrokken Reinaardus geïnterviewd. Samen met twee anderen, Annemarie en Geesje, verdeelt hij in overleg met het bestuur de taken. “’s Ochtends om 8 uur zijn we hier al”, vertelt de op dit moment werkloze Reinaardus. “Met een man of zeven werken we hard door.” Thuis en stil zitten doet hij liever niet. “’s Avonds arriveren de andere hulptroepen.”

In de tent zitten diverse groepjes ouderen, allen minimaal de zeventig gepasseerd, die de laatste week ook hard meewerken aan de wagen ‘Pluk van de Pettenflet’. Onder het genot van een kopje koffie of een drankje zijn ze op dit moment bladeren aan het knippen. “De oudste medewerkers is 85 jaar.”, zegt Reinaardus. “Het probleem is echter dat een te grote leeftijdsgroep mist.” Reinaardus doelt op mensen tussen de 20 en 60 jaar: “Steeds meer oudjes vallen weg, dit kan op termijn tot problemen leiden.”

Bij de corsowijk, genoemd naar het gelijknamige dorp Yde – De Punt, staat gezelligheid voorop. “Lager dan vorig jaar kunnen we in ieder geval niet eindigen.”, grapt Reinaardus. De wagen oogt goed. Uit het verhaal van Annie M.G. Schmidt verschijnen bekende plekken, zoals het meertje waar de Heen-en-weer wolf op zijn veerboot vaart, de Pettenflet met het torentje waar Pluk woont en natuurlijk het park waar vele avonturen plaatsvinden. “Alles is geverfd, dus het is nu de beurt aan onze arrangeur Kees van der Molen”, eindigt Reinaardus.

tekst ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com